Categorieën
Internet

De oorsprong van het woord lynchen

Weinig mensen weten dat acteur Michael Caine auteur is van enkele amusante boekjes met feiten die weinig mensen weten. Ik weet sinds gisterenavond ook iets dat weinig mensen weten. Het woord “lynchen” gaat terug op Willie Lynch, een 18de eeuwse slaveneigenaar die er heel eigen methodes op na hield om opstandige slaven te onderdrukken (zoals ze te vierendelen terwijl hun vrouw en kinderen toekeken). Dit weinig gekende feit weet ik dan weer na het bekijken van de uitstekende en zelfs emotionele film The Great Debaters (2007) van en met Denzel Washington. MAAR… nu blijkt dit weinig gekende “feit” gewoon een hoax te zijn, althans volgens de Engelse wikipedia. Wat niet betekent dat slaven niet ernstig werden mishandeld of zelfs gelyncht als ze niet “braaf” waren… het blijft me voorlopig onduidelijk waar het woord lynchen écht vandaan komt.

2 reacties op “De oorsprong van het woord lynchen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.