Categorieën
Hardware

Omega Pharma verkwanselt goede naam met niet-werkende antistralingschip

Koen Vervloesem:

Sorry, maar als je de werking van je apparaat niet kan uitleggen zonder te verwijzen naar nonsenstermen als kwantumfysische informatietegengolf dan klasseer ik dit onder de rubriek kwantumkwakzalverij. Zeker als je daar op de homepage nog eens harmoniserende kwantumfysische informatietegengolf van maakt.

Alle fabrikanten zouden verplicht moeten worden de SAR (Specific Absorption Rate) prominent te vermelden op hun verpakkingen en gsm’s. Ik testte recent smartphones en raakte maar erg moeilijk aan die gegevens. Nochtans is een lage SAR-waarde een goede indicatie van de “veiligheid” van een gsm. De SAR van een gsm mag in Europa niet hoger liggen dan 2 Watt/kg (gemiddeld gemeten op een volume van tien gram menselijk weefsel). Het Duitse Bundesamt für Strahlenschutz adviseert geen mobieltjes met een SAR-waarde van boven de 0,6 W/kg te gebruiken. Smartphones zitten meestal echter (ver) boven deze SAR-waarde. Citaat uit mijn testverslag:

Alleen de volgende smartphones hebben een SAR-waarde lager dan 0,6 W/kg en behoren dus tot de ‘veiligste’ gsm’s die we hebben getest: Asus P750, LG KT610 en Nokia N95 8 GB. De Apple iPhone 3G en Samsung Omnia zitten maar een klein beetje boven 0,6 W/kg. Alle andere smartphones in deze test scoren hoger, soms veel hoger (met als toppers 1,33 W/kg voor de Nokia E71, 1,47 W/kg voor de Sony Ericsson Xperia X1 en 1,5 W/kg voor de palm Treo Pro).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.