Crembo en de vrije meningsuiting

Ik wou er geen woorden aan verspillen, aan de uitlating van Minister van defensie Pieter De Crem over bloggen in het federale Parlement. LVB vat het goed samen:

Dat mensen “naar goeddunken en zonder enige verantwoording” op blogs posten, is dat een gevolg van “de tijdsgeest”? Ik dacht dat het principe van de vrijheid van meningsuiting al sinds 1830 in de Grondwet stond ingeschreven? En dat deze grondwettelijke vrijheid per definitie impliceert dat men “naar eigen goeddunken” schrijft en niet naar het goeddunken van iemand anders, laat staan een minister?

Ik verschil wel van mening met LVB over de capaciteiten van Crembo als Minister van defensie. Flahaut was misschien een ramp, maar tenminste nog af en toe grappig. Crembo is alleen maar een ramp. En dat zeg ik niet omdat ik vind dat België zich in alle conflicten principieel afzijdig moet houden. Maar je moet wel serieus blijven: onze bijna-bejaarde, te vette, onderbetaalde en slecht uitgerust militairen kunnen in oorlogsgebied weinig gaan uitrichten. Zorg eerst eens dat dat allemaal in orde komt.

No tags for this post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.