Categorieën
Security

Bedriegelijke gegevensmanipulatie is populairste vorm van computercriminaliteit

De FOD Economie gaf enkele cijfers vrij over computercriminaliteit in België. 6minutes bericht erover. Merkwaardig genoeg was er in 2007 een daling van de computercriminaliteit tegenover 2006 (minus 14 procent). Er waren in 2007 minder gevallen van ‘informaticabedrog’ en ‘valsheid in informatica’, maar (veel) meer gevallen van hacking en vooral sabotage (dit laatste plus 800%). De cijfers en de categorisering zijn gebaseerd op de processen-verbaal van de Belgische Federale Politie. De definities vind je op de site van de overheid.

Related posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.