Categorieën
Security Software

Vista is wel degelijk beter dan XP

Ondanks de vele bitchende blogs over Microsoft’s al niet meer zo nieuwe besturingssysteem Windows Vista zijn er toch nog bloggers die hun hoofd koel houden en hun oordeel vellen op basis van feiten:

In a comparison of Vista and XP security advisories issued by Microsoft between November 2006 and July 2008, Windows XP had 64 advisories rated Critical or Important, whereas Vista had 33 of the same type. Similarly, comparing the advisories issued by Secunia in 2008 Windows XP had 35% of its advisories rated Highly Critical or above, compared with Windows Vista’s 29%. In fact as of late August 2008 XP still shows 30 unpatched security advisories, the highest one rated Moderately Critical; Vista shows 2 unpatched security advisories, the highest one rated Less Critical.

Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar op mijn redelijk oude machine draait Vista veel beter en stabieler dan XP. Ik ben dus tevreden over Vista. Wel vind ik het nieuwe beveiligingssysteem soms erg irriterend; beginnen gebruikers daardoor zullen soms met problemen worden geconfronteerd die ze niet eenvoudig kunnen oplossen. Wellicht vloeit daar veel van het bitchen over Vista uit voort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.