Categorieën
Older posts

Villa PC

BBC News: The European Union could block major record labels from setting up their planned music download services, according to reports.


De Telegraaf: Een in Egypte gedrukte kalender met een afbeelding van een neerstortend vliegtuig met New York op de achtergrond, die eind mei – ruim 3 maanden voor de aanslag – bij of in een islamitische school in Almere zou zijn verspreid, heeft voor opschudding bij het gemeentebestuur gezorgd.


Lisa Rein: The RIAA has been trying to find a way to deploy virus-like software that would seek out infringing files on your home computer and delete them. Under the USA Act, ‘collateral damage’ inflicted by this software (non-infringing files deleted by accident) would constitute an act of terrorism.


C-Net: The recording industry is experimenting with new technology it hopes can smother online song swapping by targeting music traders’ computers directly.


This would be almost certainly illegal under Belgiums computer crime act (Wet van 28 november 2000 inzake informaticacriminaliteit nr. 2000112834/N):


Art. 210bis. § 1. Hij die valsheid pleegt, door gegevens die worden opgeslagen, verwerkt of overgedragen door middel van een informaticasysteem, in te voeren in een informaticasysteem, te wijzigen, te wissen of met enig ander technologisch middel de mogelijke aanwending van gegevens in een informaticasysteem te veranderen, waardoor de juridische draagwijdte van dergelijke gegevens verandert, wordt gestraft met gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar en met geldboete van zesentwintig frank tot honderdduizend frank of met een van die straffen alleen.


Art. 550bis. § 1. Hij die, terwijl hij weet dat hij daar toe niet gerechtigd is, zich toegang verschaft tot een informaticasysteem of zich daarin handhaaft, wordt gestraft met gevangenisstraf van drie maanden tot een jaar en met geldboete van zesentwintig frank tot vijfentwintig duizend frank of met een van die straffen alleen.
  Wanneer het misdrijf, bedoeld in het eerste lid, gepleegd wordt met bedrieglijk opzet, bedraagt de gevangenisstraf zes maanden tot twee jaar.


  § 2. Hij die, met bedrieglijk opzet of met het oogmerk om te schaden, zijn toegangsbevoegdheid tot een informaticasysteem overschrijdt, wordt gestraft met gevangenisstraf van zes maanden tot twee jaar en met geldboete van zesentwintig frank tot vijfentwintigduizend frank of met een van die straffen alleen.

No tags for this post.

Related posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.